Google maps

Google Maps és una plataforma web que permet explorar mapes, trobar punts d’interès i obtenir direccions de qualsevol lloc del món. Una de les seves majors avantatges és que ofereix tres opcions de vista de mapes: normal, satèl·lit i terreny; en funció de les necessitats i preferències de cada usuari. A més, Google Maps permet afegir nous destinacions fàcilment a una ruta amb un sol clic si el usuari necessita una ruta amb diverses parades.

Es tracta d’un lloc web molt senzill; compleix perfectament la seva funció sense confondre al usuari amb adorns innecessaris. A més de en PC, Google Maps està disponible per a dispositius mòbils a través de la seva aplicació, que ve instal·lada de sèrie en la majoria dels smartphones i tauletes que utilitzen Android, pel que es pot utilitzar com un portàtil GPS.

Fins ara només hem trobat una desavantatge a Google Maps: la seva funció d’acostament. Quan el usuari cerca una determinada adreça i selecciona “+” per apropar-se a la mateixa, el mapa s’acosta al centre de la pantalla, fent que el usuari hagi de moure-ho constantment fins a la seva adreça.

Les funcions clau de Google Maps
Cercar: Escriviu una determinada adreça o lloc d’interès en el quadre de cerca.
Street View: visualitza els teus llocs d’interès tal i com ho faries si et trobes en ells.
Imprimeix: Per imprimir el mapa, feu clic a Arxiu> Imprimir a la barra de menú del navegador.
Comparteix: Podeu compartir l’URL del vostre mapa amb qui vulgueu.
Les funcions més interessants de Google Maps
Com arribar
Una de les funcions més estimades de Google Maps i que ha fet que ens oblidem dels plans. Basta amb introduir l’adreça en què et trobis, o activar la localització GPS si ho fa des del mòbil i l’adreça a la que desitges arribar perquè l’aplicació retorni la ruta més curta per arribar-hi. A més, et permet seleccionar si vas a anar andando, en cotxe, en bicicleta, en avió o en transport públic; D’aquesta manera, l’aplicació de mapes us proposa les diferents opcions per arribar a la vostra destinació i els seus horaris: metro, bus …

Llocs propers
És per a molts una de les funcions amb més utilitat de l’aplicació de mapes de Google. Imagineu que us allotgeu en un hotel de la Gran Vía madrilenya i us apetece menjar hindú per cenar. Per això, simplement heu d’introduir a Google Maps l’adreça de l’hotel en què allotgeu, seleccioneu l’opció “Llocs propers” i escriviu “Restaurant hindú”. Automàticament, Google Maps et donarà com a resultat de cerca tots els restaurants hindús que es troben a prop

mentedigital.es